Vakvezető kutyák világnapja 2010.

Az angliai székhellyel működő Vakvezetőkutya Kiképző Iskolák Világszövetségének ajánlására 1994 óta minden évben április 27-én ünneplik világszerte a vakvezető kutyákat. Alapítványunk idén másodszor emlékezett meg ezekről a nagyszerű segítőtársakról. A rendezvénynek a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ adott otthont. Míg a tavalyi évben a vakvezetőkutya-képzés története és a Hogyan segíthetek? volt a fő témakörünk, idén főként a külföldi kutyaiskolák és módszereik kerültek bemutatásra. Az érdeklődőknek bemutattunk egy holland mintára elkészített szimulációs eszközt, amelyet az országban elsőként készített el és alkalmaz alapítványunk. A műkutya nevet viselő, kerekeken guruló szerkezet alkalmas annak érzékeltetésére, hogyan vezet egy vakvezető kutya.
A rendezvényen vendégünk volt a Vigyázó Szemek Vakvezetőkutyával Közlekedők Országos Közhasznú Egyesületének képviseletében Dr. Krabót Györgyné elnökaszony Artúr kutyával, Dr. Krabót György és Lukács Ágota Berry kutyával.
Az ünnepség egy rövid bemutatóval, kutyasimogatóval zárult.
A rendezvényen készült képek megtekinthetők a képgalériában.
A rendezvényt támogatták:
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ