Vakvezető kutyák világnapja 2010.

Az angliai székhellyel működő Vakvezetőkutya Kiképző Iskolák Világszövetségének ajánlására 1994 óta minden évben április 27-én ünneplik világszerte a vakvezető kutyákat. Alapítványunk idén másodszor emlékezett meg ezekről a nagyszerű segítőtársakról. A rendezvénynek a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ adott otthont. Míg a tavalyi évben a vakvezetőkutya-képzés története és a Hogyan segíthetek? volt a fő témakörünk, idén főként a külföldi kutyaiskolák és módszereik kerültek bemutatásra. Az érdeklődőknek bemutattunk egy holland mintára elkészített szimulációs eszközt, amelyet az országban elsőként készített el és alkalmaz alapítványunk. A műkutya nevet viselő, kerekeken guruló szerkezet alkalmas annak érzékeltetésére, hogyan vezet egy vakvezető kutya.
A rendezvényen vendégünk volt a Vigyázó Szemek Vakvezetőkutyával Közlekedők Országos Közhasznú Egyesületének képviseletében Dr. Krabót Györgyné elnökaszony Artúr kutyával, Dr. Krabót György és Lukács Ágota Berry kutyával.
Az ünnepség egy rövid bemutatóval, kutyasimogatóval zárult.
A rendezvényen készült képek megtekinthetők a képgalériában.
A rendezvényt támogatták:
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ
Fehér Bot Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
Fazekas Közlekedéstechnikai Kft.
Debreceni Kutyaiskola
Nova Pet Hungary Kft.
Bálint Gábor lakatos mester

HOZZÁSZÓLÁSOK

Szólj hozzá!

Bemutatkozó brossúra

Alábbi linkre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes brossúránk elektronikus változatát:

Bemutatkozó brossúra - Alapítványunkat, célkitűzéseinket, és munkánkat bemutató kiadvány 2011. júniusában jelent meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával.

Támogatóink

highslide wordpress