Újra gyerekek között az állatok világnapján

Október 4-én Nyíregyházán jártunk a Bem József Általános Iskolában. Közös érzékenyítő foglalkozást tartottunk a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete munkatársaival. Míg ők a látássérült emberek mindennapjait segítő eszközökkel ismertették meg a gyerekeket, addig alapítványunk munkatársa, András egy vakvezető kutya tanonccal, Denisszel fogadta a diákokat. Hosszasan beszélgettek a segítő kutyákról és igyekezett András egy kis felelős állattartással kapcsolatos gyakorlati tudnivalót is becsempészni a foglalkozásba. A néha már-már szunyókáló Denisz köré gyűltek a gyerekek a földre ülve és figyelmesen hallgatták az előadást. A kérdésekre bátran és lelkesen válaszoltak.

Ebben az iskolában évek óta az októberi hónapot az állatvilág megismerésének szentelik, s számos olyan intézményt, szervezetet hívnak meg, akiknek munkája az állatokhoz kötődik. Nagyszerű kezdeményezés ez, amit a kisdiákok lelkesedésén is érezhettünk. Köszönjük szépen a meghívást!