Kéz a kézben az esélyegyenlőségért

Május 5-én, Debrecenben, a Kossuth téren részt vettünk az Esélyek Háza által szervezett „Kéz a kézben az esélyegyenlőségért” című rendezvényen. Alapítványunk sátránál információt kaptak az érdeklődők a vakvezető kutya munkájáról és a „10 kérdés, 10 válasz” szórólapból azt is megtudhatták többek közt, hogy nem kell szájkosár a segítőkutyákra, és hogyan segíthetnek a buszmegállóban, vagy zebránál várakozó látássérült embereknek. Néhány bátor vállalkozó kedvű gyermek és felnőtt kipróbálta a „műkutyánkat”. Ezt a szimulátort az országban elsőként kezdtük használni – Holland mintára – a leendő gazdák felkészítésénél és érzékenyítő foglalkozások alkalmával.

Szórólapokkal és kis zászlóval ajándékoztuk meg az érdeklődőket.

A színpadon zenés produkciók követték egymást és néptáncbemutató. A napot Takács Nicolas fellépése zárta.

Önkéntes segítőinknek, Anitának, Ágnesnek, Eszternek, Ibolyának köszönjük a segítséget.

Kéz a kézben 1

Mindig öröm találkozni és beszlgetni Gyula bácsival, a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola volt igazgatójával

Kéz a kézben 2

Pontgyűjtésben a fiatalok az ajándékokért

Kéz a kézben 3    Hogy is van ez?