Gyermeknapi bemutató a József Attila-telepi könyvtárban

Május 23-án gyermeknap alkalmából, a József Attila-telepi könyvtárban a debreceni Szivárvány óvodából érkezett gyerekekkel találkoztunk, hogy egy rövid foglalkozás során megismerjük egymást . Bár az ovisok számára nem volt újdonság a kutyás foglalkozás, mégis nagy volt a várakozás, hiszen velünk először találkozhattak. Ahogy beléptünk a terembe, rögtön felcsillantak a szemek, hogy kikkel érkeztünk. Ráadásul kettővel is! Miután mindenki megtalálta a helyét, pár szóban bemutattuk a kutyáinkat, és beszélgettünk a segítő kutyákról. Figyelmesen hallgatták az előadást, majd ügyesen válaszoltak az azt követő kérdéseinkre is.

Az igazi lelkesedést azonban az ezt követő simogatás, és a kutyákkal való közös játék hozta meg. Gyerekek  és kutyák boldogan vetették bele magukat a mókázásba. Volt szembekötősdi, bújócska, és más vidám játékok. A gyerekek nagy örömmel keresték könyvek között megbújó kutyákat, akik türelmesen várták, hogy a leggyorsabbak rájuk találjanak, és egy nagy simogatással jutalmazzák őket a türelmükért.

Gyerekek, kutyák, felvezetők, óvó nénik, mindenki nagyon jól érezte magát. Hamarosan visszatérünk, hogy újabb foglalkozást töltsünk el együtt.