Visszatértünk a Szivárvány Óvodába

Alapítványunk fontosnak tartja, hogy már fiatal korban megismertesse a gyerekeket a segítő kutyákkal. Ennek apropóján immár második alkalommal tartottunk bemutató foglalkozást a Szivárvány Óvoda gyermekei és nevelői számára.

A nagy létszámra való tekintettel két részletben látogattuk meg Őket, hogy mindenkinek alkalma legyen találkozni a kutyusokkal.  Többen már ismerősként üdvözölték Szaffit, Dömét és Lilit. A gyerekek ügyesen idézték fel a korábban tanultakat a segítő kutyákról.  De természetesen a közös játéknak volt a legnagyobb sikere. A játékok során testközelbe kerültek a gyerekek a kutyákkal, folyamatosan figyelniük kellett egymásra, a kutyákra. Láttuk a gyerekek arcán, hogy milyen örömöt okozott, amikor pacsit kaptak a kutyától, megsimogathatták őket és a foglalkozás végén felöltöztethették a felszerelésébe.

A résztvevők kedves simogatásával kísérve, vidám gyerekeket hátrahagyva köszöntünk el.