Tesco napok harmadszorra is

Ismét lehetőségünk nyílt a vakvezető- és terápiás kutyák munkájának bemutatására a Debrecen, Kishegyesi úti Tesco Áruház támogatásával. Az itt töltött néhány óra hossza alatt lelkes nézőközönség gyűlt össze és kötetlenül beszélgettünk alapítványunkról és a segítő kutyákról.

Columbo, Luna, Lili, Maci és Sunny kutyák jelenlétükkel segítettek mindenkinek megtenni az első lépést, vagyis hogy odajöjjenek és kérdezzenek, beszélgessenek az emberek a sérült embertársaik mindennapjairól és az őket segítő kutyákról.

Luna kutya pedig – minden túlzás nélkül – bearanyozta a délutánt. Hogyan? Egy öt hónapos kisfiú rezzenéstelen arccal nézett bennünket édesapja karjaiból, amíg mi beszélgettünk. Luna felvezetője, Éva szeretett volna mosolyt csalni a kicsi fiú arcára. Vezényszóval és kézjellel irányította Lunát, hogy körbe-körbe forogjon. Aki pedig Lunát ismeri, tudja, hogy ezt aztán kifulladásig tudja csinálni. S láss csodát, a pici baba hatalmas mosollyal jutalmazta Luna “táncát”.

Köszönjük!