Adó 1%

1% a vakvezető- és segítőkutyákért

A Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány közhasznú szervezet, 2008 óta elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a vakok és gyengénlátók életét vakvezető kutyákkal tegyük könnyebbé, a kutyás terápia során pedig azon dolgozunk, hogy fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok életminőségén javítsunk.

A vakvezető kutyák rendkívül felelősségteljes munkát végeznek, felbecsülhetetlen segítséget nyújthatnak látássérült gazdájuknak. Az önálló életvitelt segítik azzal, hogy vezetik gazdájukat az ismert útvonalon, vigyáznak rá, jelzik az akadályokat (menet közben a gazdájuk méretei szerint mérik fel az esetleges akadályokat), és munka közben nem engedik, hogy elvonja a figyelmüket olyan tényező, ami egyéb esetben izgalmas lenne egy kutya számára. Képesek az értelmes engedetlenségre is, ha olyan utasítást kapnak, ami veszélyes helyzetet eredményezhet. Mindemellett hű társak is, és segítik a kapcsolatteremetést is.

A kutyák kiképzése másfél-két éves korukig eltarthat, az addig felmerült költségek pedig elérik a 2 millió forintot. A látássérült leendő gazda térítésmentesen kapja a vakvezető kutyát. Munkánkhoz ezért az elkötelezettségünkön kívül anyagi forrásokra is szükség van, ebben kérjük a segítségedet.

Adód 1%-ának felajánlása neked nem kerül plusz pénzbe, de ha felajánlod, nekünk nagyon sokat jelent!

Segítségedet köszönjük!

Sokféleképpen lehet nyilatkozni az 1%-ról, ezért itt összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat:

Ha szeretnél többet megtudni rólunk, vagy kérdésed van, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot: hvsk.alapitvany@gmail.com

Az alábbi linkről letöltheted a rendelkező nyilatkozatunkat:

Közlemény a 2011. rendelkező évben kapott Szja 1%-os összeg felhasználásáról:

Közlemény a 2012. rendelkező évben kapott Szja 1%-os összeg felhasználásáról:

Közlemény a 2011. rendelkező évben kapott Szja 1%-os összeg felhasználásáról:

Közlemény a 2014. rendelkező évben kapott Szja 1%-os összeg felhasználásáról:

Közlemény a 2015. rendelkező évben kapott Szja 1%-os összeg felhasználásáról: