Sikeres terápiás vizsgák

A márciusi hónap igen dolgosra sikeredett alapítványuknál. Három terápiás kutyafelvezető páros, Tibi és Lili kutya, András és Döme kutya, Évi és Szaffi kutya tett két szakaszban terápiás vizsgát.

A temperamentum vizsgán a kutyák viselkedését vizsgálták olyan szituációkban, amelyek az eljövendő munkájuk, a terápiák során fordulhatnak elő. Fontos, hogy a kutya minden körülmények között higgadtan viselkedjen, kövesse a felvezetője utasításait. Felvezetője pedig folyamatosan irányítása alatt tartsa kutyáját, megfelelően kezelje annak megnyilvánulásait.

A záróvizsgán a vizsgabizottság előtt egy konkrét terápiás szituációban kellett helytállnia a párosoknak és bemutatni különböző feladatokkal, felkészültek arra, hogy terápiás kutyaként nyújtsanak segítséget a rá váró gyerekeknek és felnőtteknek.

Mindhárom páros sikeres záróvizsgát tett.

Köszönjük az önkéntesek és szakemberek segítségét a felkészülésben!

A gazdáknak és kutyáknak gratulálunk! Sok sikert kívánunk terápiás munkájukhoz!

1. szilvi szerint:

Kedves Alapítvány! Gratulálni szeretnék a munkájukhoz. Egy pályázatot szeretnék ajánlani, ami segítheti a további működésüket. Az Új Európa Alapítvány támogatja azokat a szervezeteket, akik terápiás programokkal segítik a beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok rehabilitációját és gyógyulását http://minu.me/-gyermekterapia . További sok sikert a munkájukhoz