Rithnovszky János bácsi előadása

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában május 26-án előadást tartott vitéz lovag Rithnovszky János bácsi, az ország első vakvezető kutya kiképző iskolájának szorgalmazója, alapítója és építője, s megannyi vakvezető kutya kiképzője.

Életműve, bölcsessége, tanácsai napjainkban is megérinti mindazokat, akik olvasnak tőle, róla, vagy személyesen találkozhatnak vele. Debrecenből nyolc fős kis csapat látogatott el Budapestre az előadásra. János bácsi számos saját példa segítségével beszélt a vakvezető kutyák munkájáról, a gazdák feladatairól, különböző élethelyzetekről. Ahogyan megszokhattuk, sokszor megmosolyogtatott bennünket történeteivel. Most először rövid felvételeket is láttunk arról, hogy évtizedekkel ezelőtt hogyan közlekedett, sportolt együtt vakvezető kutyájával.

Kimeríthetetlen elszántság, energia, elhivatottság lakozik János bácsiban s ez minket is átjárt a vele töltött néhány óra alatt.

Köszönjük szépen és nagyon jó egészséget kívánunk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Szólj hozzá!

Bemutatkozó brossúra

Alábbi linkre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes brossúránk elektronikus változatát:

Bemutatkozó brossúra - Alapítványunkat, célkitűzéseinket, és munkánkat bemutató kiadvány 2011. júniusában jelent meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával.

Támogatóink

highslide wordpress