Kezdőlap » Példamutató segítségnyújtás

Példamutató segítségnyújtás

2010. szeptember 05. | 0 hozzászólás

Szeretnénk megosztani a kedves olvasókkal egy mindenki számára példaértékű esetet. Július végén történt, amikor Andy kutya és leendő gazdája, Dóri felkészítése folyt. A kutya ekkor már leendő gazájához került, hogy az összeszokás minél zökkenőmentesebb legyen. Dóri és Andy távolsági busszal érkezik minden gyakorlás alkalmával Debrecenbe és a gyakorlás befejeztével trénere, András visszakíséri őket a távolsági autóbuszállomásra. Az egyik ilyen szokásos gyakorlás végeztével a buszállomáson várták a busz indulását. A busz vezetője látván a hámban lévő kutyát és a fehér botot kezében tartó gazdáját, leszált a buszról és megkérdezte, hogy segíthet-e. Dóri elfogadta a segítséget, a buszvezető megkarolta Dórit a kutyával ellentétes oldalon és felkísérte a buszra. Megkérdezte, hogy hol szoktak ülni és odakísérte őket, majd kiadta az utazásra jogosító jegyet.

Ha lett volna nálunk videokamera, rögzíthettük és bemutathattuk volna, hogy mennyire kedves és segítőkész volt a buszvezető és milyen szakszerűen segített.  Így nem kellett az utasok között lökdösődniük a felszállás során és el tudták foglalni azt az ülőhelyet, amely a sérült emberek számára van kialakítva és ahol a vakvezető kutya is elfér gazdája mellett.

Legyen ez a segítségnyújtás mindannyiunk számára példaértékű!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segítsd a HVSK Alapítványt adód 1 százalékával. Adószámunk: 18997006-1-09

Bemutatkozó leporelló

Alábbi képre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes leporelló elektronikus változatát:

Brossúra (16708 letöltés)

Elérhetőség

HVSK Alapítvány
4002 Debrecen, Pacikert u. 112.

E-mail címünk: hvsk.alapitvany@gmail.com