“Okosan szeretni”

Az Országos Családi Könyvtári Napok keretében 2010. október 7-én Okosan szeretni címmel – Beszélgetésre és állatsimogatásra nyílt alkalma az általános iskolás és óvodás gyerekeknek Debrecenben a Benedek Elek Könyvtárban.
Az E-pet Díszállat kereskedés, a debreceni állatkert, és egy tanuló vakvezető kutyus MAYA vendégeskedtek. Alapítványunk önkéntese, Eszter, aki Maya nevelőszülője, a gyermekek nyelvén beszélt a vakvezető kutyák feladatáról. A gyerekek érdeklődve, figyelmesen hallgatták és a mindenkinek örömet okozó simogatás sem maradt el.

Maya kutya számára ez a látogatás egyúttal egy gyakorlás is volt, hiszen nemcsak felnőttek, gyerekek gyűrűje vette körül, hanem számos hobbi állatot is bemutattak az óvodások, iskolások számára. Vagyis a leendő vakvezető kutyának ezekkel a kis állatokkal is barátságosan, fegyelmezetten kellett viselkednie.

Köszönjük Eszternek és Mayának a bemutatkozást.