Mona képzése

Mona képzéséről idén már sokszor beszámoltunk Facebook oldalunkon, mutattunk képeket az engedelmes és vezetési gyakorlatok tanításáról is. Mona mostanra már megtanulta, hogyan vezesse majd gazdáját a betanított útvonalakon, hogyan jelezze vagy kerülje ki az akadályokat, vezényszóra megkeresi az ajtót, megállót, ülőhelyet, zebrát, vagy akár lépcsőt is, megtanulta, hogy nem a saját, hanem gazdája méretét kell figyelembe vennie az akadályok esetén, és képes az értelmes engedetlenségre is, azaz nem teljesíti gazdája utasítását, ha az kettejük testi épségét veszélyeztetné (például úton átkeléskor). Mona már a leendő gazdájával gyakorol, és hamarosan sor kerül kettejük közös közlekedésbiztonsági vizsgájára is.