Mi is jártunk a tapintható kiállításon

A Berettyóújfalui Bihari Múzeumban október 12-én időszakos tapintható kiállítás nyílt, amin a Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete szervezésének köszönhetően a HVSK alapítvány is részt vehetett egy népes csapat részeként. Látók, és látássérültek együtt látogatták meg a múzeumot.

A kiállítás a sárréti vízi világban élő elődeink által használt eszközöket mutatja be. Különlegessége, hogy nem láthatjuk ezeket az eszközöket, tapintással, szaglással kell felismernünk a kiállított tárgyakat. A rendhagyó tárlat célja, hogy a látók is megtapasztalják, hogyan ismerik fel a tárgyakat azok, akik nem hagyatkozhatnak a látásukra.

Most mi voltunk azok, akiknek segítségre volt szükségük, hiszen a tárlatot egy sötét szobában, bekötött szemmel kellett végig járnunk. Persze nem voltunk magunkra hagyva, látássérült vezetőink szívesen nyújtottak segítséget a tájékozódásban, és a tárgyak felismerésében is. Többek, főleg a fiatalabbak számára már maguk a kiállított eszközök is újak voltak, de a megtekintés módja extra élményt is nyújtott, ezáltal belekóstolhattunk abba, hogyan kell boldogulniuk a látássérült embereknek. Köszönjük LÉARE-nek, és a múzeumnak, hogy részt vehettünk a kiállításon.