Látogatás a Dr. Kettesy Aladár iskolában

Rebeka, Gergő, Csabi, Vivien és a többi kisdiák minden alkalommal izgatottan vár bennünket a Dr. Kettesy Aladár iskolában, ahol vak- és gyengénlátó gyermekek is tanulnak. Számos dálutáni foglalkozás mellett az intézmény vezetői, dolgozói arra is lehetőséget teremtenek, hogy minden hónapban ellátogathassunk hozzájuk.
A beszélgetések témái: a kutyákra vonatkozó általános tudnivalók (táplálás, gondozás), a vakvezető kutyák munkája, hogyan segítenek.
Természetesen nem egyedül, hanem az éppen tanítás alatt álló vakvezető kutya tanonccal együtt érkeznek az alapítvány munkatársai.
Nagy örömet okoz a gyerekeknek, amikor testközelbe kerülhetnek a kutyával. Nyitottak, fogékonyak az új ismeretekre és lelkesen válaszolják meg az ismétlő kérdéseket.
Az így felcseperedő gyermekek – reményeink szerint – nem fognak idegenkedni a vakvezető kutyától, tudatában lesznek annak mit tud segíteni egy vakvezető kutya és felelősséggel döntenek majd az igénylésről, ha felnőnek.Csabi minden alkalommal megöleli Andyt

Andy a gyerekek jóbarátja