Ismét gyermekek között ünnepeltük az állatok világnapját

Debrecenben, a Holló János Utcai Óvodában nagyon sok kisgyermek fogadott bennünket október 3-án. Három kutyával érkeztünk, így három csoportra tudtuk osztani a gyerekeket és a didergős őszi idő ellenére az udvaron jó hangulatban foglalkoztunk, játszottunk az ovisokkal. Évi Bonával,  András Lilikével, Linda pedig Lunával dolgoztak párban.

Bemutattuk a kutyákat, beszéltünk a segítő kutyákról és az alapítvány munkájáról. Aztán játszottunk. Kört alakítottak a gyerekek. Mozgás közben le kellett guggolniuk amikor a kutya leült. A kutyákkal közösen végzendő feladatokat mutattunk és aztán a gyerekek is dolgozhattak velük. Majd vonatoztunk, énekeltünk, labdáztunk. Minden gyerkőc és óvónéni is nagyon élvezte a közös munkát. Még azok a gyerekek, akik féltek picit a kutyáktól, az óvónénik segítségével megsimogatták őket. Jókat kacagtak, mosolyogtak, amikor a bohóc Luna lobogó fülekkel, lelkesen rohant hozzájuk.

Köszönjük szépen a meghívást, örülünk, hogy játékkal ünnepelhettük közösen az állatok világnapját és köszönjük a sok-sok finomságot, a kutyik nevében is.

Linda és Luna a gyerekek gyűrűjében

 

Egy kicsi lány ügyesen irányítja Lunát (fektetés)

 

Bona a kiscsoportosok között

 

A nagy nyugodt kutyussal bátran barátkoznak a legkisebb gyerekek is

 

Jutalomfalatot is kap a tenyerébe a kicsi lány, hogy jutalmazhassa Lili kutyát a közös séta után

HOZZÁSZÓLÁSOK

Szólj hozzá!

Bemutatkozó brossúra

Alábbi linkre kattintva letöltheti az Alapítványunkat és munkánkat bemutató képes brossúránk elektronikus változatát:

Bemutatkozó brossúra - Alapítványunkat, célkitűzéseinket, és munkánkat bemutató kiadvány 2011. júniusában jelent meg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával.

Támogatóink

highslide wordpress