Fejlesztő terápia a Görgey utcai bölcsődében

Tavaly szeptemberben kezdődött Debrecenben, a Görgey utcai bölcsődével közös programunk, amelynek során a bölcsődét látogató sajátos nevelési igényű gyermekek körében heti rendszerességgel állat asszisztált fejlesztő terápiás foglalkozások folynak. A közös feladatmegoldások és játékok alkalmával a hely-, illetve helyzetváltoztató mozgások, a beszédfejlesztés (beszédindítás), finommotorika, nagymozgás-fejlesztés, ábrázolás, alakítás és érzékszervek használatának fejlesztése a cél. A terápiás kutya segít fenntartani a gyermekek figyelmét, ösztönzően hat a feladat minél pontosabb elvégzésére és jelenlétével gondoskodik arról, hogy közben kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat.

A fejlesztő foglalkozások feladatait Mezőné Molnár Zita gyógypedagógus és Keszti Évi terápiás kutyafelvezető állítják össze és Szaffi kutyával közösen dolgoznak hétről-hétre azon, hogy a kitűzött célokat megvalósítsák a részt vevő gyerekeknél.