Diákok segítő munkája a közösségi szolgálat jegyében

A Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a középiskolás diákok számára az érettségi vizsga bizonyítványának megszerzési feltételeként ún. 50 órás közösségi szolgálat teljesítését fogadta el. Alapítványunkat négy iskola kereste fel ennek okán Debrecenből, hogy a diákok bekapcsolódhassanak az itt folyó munkába. Örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést. A tanév ideje alatt és a nyári időszakban is – szervezett keretek között – folyamatosan és változatos formában nyújtanak segítséget. Szórólap borítékolás, szórólapozás, rendezvényszervezés- és lebonyolítás, kutyák sétáltatása, a szocializációjukban való részvétel, udvarrendezés, kennelfestés, növényápolás.

A közös munka során igyekszünk egyre több tudásanyagot átadni a diákoknak a látássérült emberek mindennapi nehézségeiről, a segítő kutyák munkájáról, a felelős állattartásról.

Köszönjük az iskolák részéről a kapcsolattartó pedagógusok szervező munkáját és a diákok példás helytállását, kitartását. Várunk benneteket szeretettel az elkövetkezőkben is.