Bölcsődék Napja

Április 21-e a Bölcsődék Napja Magyarországon. 1852-ben e napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapeseten, a Kalap utcában. A Bölcsődék  Napja 2010-től államilag elismert ünnep, amelyet miniszteri rendelet szabályoz.

Alapítványunk ezen az ünnepen meghívást kapott a Debreceni Honvéd Utcai Bölcsődébe.  A megyében működő bölcsődei intézmények munkatársai részére a fogyatékos emberek társadalmi integrációjának elősegítéséért dolgozó több szervezet (Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, SANSZ Alapítvány, Érmék Alapítvány) tartott foglalkozásokat.

Alapítványunk munkatársa, András Döme kutyával vakvezető kutyás bemutatót és érzékenyítő előadást tartott. Szeretettel és érdeklődéssel fogadtak bennünket. Köszönjük!