Állatbarátok Karácsonya

A Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete meghívásából több mint 200 iskolás gyermekkel ünnepelhettünk együtt Derecskén a Bocsaki István Általános Iskolában. Az egyesület évek óta megszervezi ezt a rendezvényt. Vetélkedő, rajzpályázat, gyurmázás, puzzle várta a diákokat. Mi pedig segítő kutyás bemutatóval kedveskedtünk. Linda és Luna kutya, Évi és Columbo kutya, András és Döme kutya nagyon sok szeretetet kapott és adott.

Különösen kedves számunkra az egyesület meghívása, hiszen a bemutatón is részt vevő Columbot, a tacsi kutyát néhány évvel ezelőtt ez az állatvédő szervezet fogadta be és itt találkozott Évivel. Évi örökbe fogadta és úgy gondozta, nevelte, képezte, hogy a kis termetű kutya ma már segítőkutyaként dolgozik sok kisgyermek nagy örömére.

Úgy láttuk, hogy a gyerekekhez eljutott a rendezvény foglalkozásokba rejtett üzenete: az állatvilág tisztelete, szeretete és a felelős állattartás fontossága.

Köszönjük szépen, hogy együtt ünnepeltünk! Békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek!