Archívum

Hónap: 2012 május

Rithnovszky János bácsi előadása

Rithnovszky János bácsi előadása

2012. május 28.
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházában május 26-án előadást tartott vitéz lovag Rithnovszky János bácsi, az ország első vakvezető kutya kiképző iskolájának szorgalmazója, alapítója és építője, s megannyi vakvezető kutya kiképzője. Életműve,... Bővebben »
Bemutató Nyíregyházán

Bemutató Nyíregyházán

A Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézete szervezésében, május 14-én, Nyíregyházán tartott érzékenyítőt és bemutatót alapítványunk a Fehér Bot Alapítvány munkatársaival közösen. Főiskolás hallgatók ismerkedhettek a vakvezető... Bővebben »
Vakvezető kutyák az Olimpián…

Vakvezető kutyák az Olimpián…

Ez a gondolat fogalmazódott meg  a debreceni  Petőfi Sándor Általános Iskolában tanuló hatodik osztályos diáklánynak, Viktóriának a fejében, amikor elolvasta az Oxford Kiadó – angol nyelvet tanuló gyerekek számára kiírt – országos pályázati felhívását. Egy... Bővebben »
Eszter és Maya sikeres vizsgája

Eszter és Maya sikeres vizsgája

2012. május 13.
Eszter és Maya története akkor kezdődött, amikor Eszter, mint nevelőszülő  magához vette a kiskutyát, akiről akkor így írt: „Nem kis kihívás! Tudni azt, csak egy év! Csak egy évig lehetünk barátok!” Maya felnőtt és eljött az idő, hogy az iskolában kiképzése... Bővebben »